Naturarvet


Vi stödjer Naturarvet

Kraft Group gör varje år ett välgörenhetsprojekt där alla som köper hudvårdsprodukter från [ comforts zone ] bidrar till en insamling. För andra året i rad har vi valt att stödja insamlingsstiftelsen Naturarvet vars arbete går ut på att skydda Sveriges sista gammelskogar. Genom att köpa skogen och bevara den för evigt bevaras den biologiska mångfalden. Skogarna finns i olika delar av Sverige. Priset för 100 kvadratmeter gammelskog är 1250 kr och genom vår insamlingskampanj hoppas vi kunna rädda så många kvadratmeter skog som möjligt.

Är du intresserad av att bli skogsfadder eller skänka valfri summa till Naturarvet?
Läs mer om NATURARVET och deras arbete här.


Insamlat belopp i år:
12 600 kr


Insamlat belopp 2019: 10 200 kr


[ comfort zone ] och välgörenhet
[ comfort zone ] har sina rötter i Parma, Italien och har sedan 1996 blivit ett internationellt känt varumärke med många fina utmärkelser. Några av världens mest exklusiva SPA-anläggningar har valt [ comfort zone ] precis som många medvetna hudterapeuter runtom i Sverige.
[ comfort zone ] tillhör Davines Group som bland annat utmärker sig genom de många välgörenhetsprojekt som drivs världen över. Det är både sociala projekt och åtgärder för att minimera negativ påverkan på naturen.
Davines Group är ett B Corp-certifierat företag sedan 2014. De är även anslutna till organisationen LIFE GATE, ett ekokulturellt nätverk där projektet ZERO IMPACT går ut på att sänka koldioxidutsläppen. [ comfort zone ] bidrar varje år till att skydda och återplantera skog och har som mål att naturen ska må bättre tack vare [ comfort zone ].


Kraft Group och B Corp
I Sverige säljs [ comfort zone ] via Kraft Group, som också är B Corp-certifierade. B Corp är en internationell certifiering som företag kan få om de uppnår vissa hållbarhetsmål, både gällande både socialt engagemang, miljö, medarbetare och företagsledning. Kraft Group blev den 20 februari 2018 certifierade, ett bevis på att vårt företagande bidrar positivt till vår värld snarare än tär på den. Läs mer om B Corp här.


I Sustain Beauty
I Sustain Beauty heter initiativet från Davines Group / [ comfort zone ] som går ut på att uppmana alla företag runt om i världen att rädda, bevara eller bidra till att en vald plats förblir den vackra plats som den naturligt är. På Kraft Group har vi nu två olika I Sustain Beauty-projekt där vi på olika sätt bidrar till att skydda den biologiska mångfalden: Bee Urban med Davines som genom att plantera blomrika miljöer hjälper till att stoppa olika biarter från att dö ut. Tillsammans med Naturarvet skyddar [ comfort zone ] svensk gammelskog.
Läs mer om I Sustain Beauty här.




comfortzone.it