Välkommen till höstens utbildningar med Davines

Inspiration och support gör att vi växer. Vi erbjuder djupgående utbildningar, inspirerande hands-on och support. Under kommande höstsäsong kommer vi ha både fysiska och digitala utbildningar. För dig som är ny med Davines finns det intro-kurser och för dig som jobbat med Davines en längre tid finns det spännande nya kurser att boka.

Det är med stor entusiasm och energi som vi tar oss an höstens utbildningar. Välkomna att inspireras tillsammans med oss!

UTBILDARE

Image

Fanny Brander • 070 - 6669329 • fanny.brander@jkraft.se

Fanny ha arbetat på Kraft sedan 2018, och kom i kontakt med Davines första gången på salong för drygt 15 år sedan. Det var kärlek vid första ögonkastet, och den håller i sig. Vibrerande färger, tydliga former, och goa färgkombinationer kittlar hennes kreativitet.

Image

Hannah Birgersson • 0795 - 851342 • hannah.birgersson@jkraft.se

Hannah har en stor passion för skönhet och en gedigen erfarenhet som colourist, makeup-artist och hårstylist. Hannah har haft lyxen att ha ena benet i frisörvärlden och andra i modevärlden. En kombination som inspirerar henne mycket. Hennes karriär inom skönhet började som hår-och makeup-artist. Hon var representerad av Mikas Looks under många år och fick spännande uppdrag inom TV, visningar, modejobb och varierande reklamuppdrag, så som ELLE-galan, Fashion Week, Smarteyes och Idol. Hon har ett flertal musikvideos i ryggen tillsammans med bl a Zara Larsson, Linda Pira och Stor. År 2015 öppnade Hannah en frisörsalong Lokaal, en plats för kreativitet, glädje och med stort fokus på kundupplevelse. År 2020 blev hon nominerad som en av hundra i Davines Talent Green House - WWHT. Sedan januari 2023 har Hannah jobbat som utbildare för Davines. Hon älskar att peppa och lyfta andra människor och tycker det är viktigt att ha roligt på jobbet. Hon ser fram emot att bli inspirerad av andra frisörer och att få inspirera alla fantastiska Davines-frisörer under hösten.ANMÄLAN

Anmäl dig genom att klicka på knappen nedan "Boka din kurs här". Anmälan är bindande. Vid avbokning av kurs 14 dagar eller senare före kursdatum debiteras 50% av ordinarie kurspris. Vid avbokning 7 dagar eller senare före kursdatum debiteras 100% av kurspriset. Alla kurspriser är exklusive moms. Vi förbehåller oss rätten att ställa in en kurs vid mindre än fyra deltagare. Meddela gärna eventuella allergier när du anmäler dig.

Davines kurser

OPEN LAB COLOUR

Fysisk utbildning

Vi finns på plats i studion för att hänga, supporta, testa, förklara, inspirera och experimentera. Välkommen till oss för att byta miljö och för att utvecklas inom Davines.

Vi kan vid behov dig ge dig tips och trix så du kan arbeta med våra produkter på din salong och öka er försäljning.

En dag för att jobba kreativt och få svar på dina frågor. Du får gärna ta med modell eller så kan ni jobba på varandra om så önskas. Kom ensam eller ta med dig dina kollegor.

Vi bjuder på fika och härligt sällskap. Varmt välkommen!

Plats och datum:
Kungsgatan 84, STOCKHOLM, 26 september, 11 oktober och 26 november
Kalendegatan 25, 211 35 Malmö, 31 oktober och 28 november
Tid: kl. 10.00 - 15.00
Pris: Kostnadsfritt (dock vid avbokning 14 dagar eller senare före kursdatum debiteras 395 kr)
Antal deltagare: max 8 personer

NATURALTECH SCALP & MASSAGE

Fysisk utbildning - VID FÖRFRÅGAN, kontakta din säljare

En tre timmar lång utbildning där vi fördjupar oss i hudens uppbyggnad och olika tillstånd, och går igenom hår-och hårbottenproblem som vi frisörer stöter på hos våra kunder. Sedan kopplar vi samman Naturaltechs produkter och hur de kan hjälpa kunderna på bästa sätt. Vi pratar om de olika huvudmassagerna tillhörande Naturaltechs värld och vi utför en demo, som en inspiration för att integrera massage och kurer som en naturlig del i behandlingen. Denna utbildning riktar sig till våra kunder som arbetar med Naturaltech.

Plats och datum:
Vid förfrågan - kontakta din säljare
Tid: 3 timmar
Pris: 995 kr ex. moms /pers
Antal deltagare: max 8 personer

BLONDE WITH CONFIDENCE

Fysisk utbildning

Vi guidar dig till det perfekta blonda håret. Vi djupdyker i produktval och olika tekniker så som balayage, cresent blonde, foilyage och mycket mer. Vi kommer inleda dagen med att prata om teknologin bakom Davines samtliga blekningssystem, The Century of Light samt olika indelningar och appliceringstekniker. Vi kommer diskutera korrigeringar och nyanseringar. Efter lunch arbetar vi praktiskt på docka, som du får ta med dig hem efter avslutad utbildning. Välkommen till en inspirerande dag och möjlighet att ta dina färdigheter till nya nivåer. En kreativ och rolig dag för att du ska kunna skapa och ge det resultat som dina kunder efterfrågar.

Plats och datum:
Kungsgatan 84, STOCKHOLM, 25 september
Kalendegatan 25, 211 35 Malmö, 1 oktober
Tid: kl. 10.00 - 17.00
Pris: 3995 kr ex. moms /pers
Antal deltagare: max 8 personer
I priset ingår lunch och fika.

Verktyg att ta med:
• Fön
• Sektioneringsclips
• Pinnkam
• Denmanborste eller liknande

COLOUR WITH CONFIDENCE

Fysisk utbildning

Vill du bli en bättre colourist och utveckla ditt sätt att tänka kring färg? Välkommen på en härlig utbildning där vi dyker ner i färgvärlden.

Hur upplever vi färg? Vad ska man tänka på för att få det resultat som önskas? Vi börjar dagen med att prata om nyans, nivå och chroma - hur får man klarhet och djup i en färg? Vi kommer gå in på teknologin i våra färgsystem – Mask with Vibrachrome och View. Efter lunch har vi en workshop där du får vara kreativ och skapa nya spännande recept.

Kom det blir kul!

Plats och datum:
Kungsgatan 84, STOCKHOLM, 23 oktober
Tid: kl. 10.00 - 17.00
Pris: 3995 kr ex. moms /pers
Antal deltagare: max 8 personer
I priset ingår lunch och fika.

Verktyg att ta med:
• Fön
• Pinnkam
• Rundborste

COLOUR SPACE INTRO

Digital utbildning

En introduktionsutbildning till Davines Colour Space, här går vi igenom vårt permanenta färgsystem Mask with Vibrachrom eller A New Colour , vår intensivtoning View och blekningssystemet The Century of Light. På tre timmar ink paus, tar vi er igenom teorin och teknologin samt ger er de rätta nycklarna så att ni kan känna er trygga med att börja arbeta med våra färgsystem. Utbildningen riktar sig till frisören som är ny med Davines. Välkommen att boka din plats.

Datum:
15 augusti, 3 september, 30 september, 5 november och 2 december
Tid: kl. 9.00 - 12.00
Pris: Kostnadsfritt

KLIPP FUNDAMENTAL

Fysisk utbildning - VID FÖRFRÅGAN, kontakta din säljare

Vi börjar förmiddagen med teoripass som bygger på de geometriska former som alltid är närvarande när vi klipper hår och går på djupet när det gäller grunderna. Detta teoripass är krävande och kommer att ge dig nya och nyttiga infallsvinklar på hur du tänker när du skapar en form.

Därefter praktiserar vi teorin på docka under eftermiddagen. Dockan får du sen ta med hem för att fortsätta öva på i lugn och ro. Denna kurs passar dig som vill fräscha upp dina kunskaper, få en stabil grund att luta dig på och få dina klippningar att helt enkelt bli bättre. För att tillgodo se dig denna kurs så rekommenderar vi att du är utbildad frisör och gärna har ett par års erfarenhet.

Plats och datum:
Vid förfrågan - kontakta din säljare
Tid: kl. 9.00 - 17.00
Pris: 3 995:- /pers
Antal deltagare: max 6 personer
I priset ingår lunch, fika och docka.

Verktyg att ta med:
• Fön med munstycke
• Sax
• Klippkam
• Sektioneringsclips
• Vattenflaska
• Denmanborste eller liknande
• Plattång

KLIPP KREATIV STEG 2

Fysisk utbildning - VID FÖRFRÅGAN, kontakta din säljare

Förmiddagen inleds med en sammanfattning av teoripasset från Fundametals steg 1. Vi går igenom hur du kan förenkla ditt sätt att genomföra en konsultation med kund, och får en fördjupad kunskap i anatomi och passform. Du får nya tekniker för att kunna utveckla dina klippningar på ett mer kreativt sätt.

På eftermiddagen praktiserar vi sedan våra nya kreativa tekniker på docka. Du får sedan ta med dig dockan hem för att fortsätta öva på i lugn och ro. Denna kurs riktar sig först och främst till dig som har gått Fundamentals steg 1 eller är utbildad frisör med gärna 5 års yrkesvana eller mer.

HIGHLIGHTS: “Disconnection”,Salongsvänliga klippningar, Kreativa indelningar och klipptekniker, Konsultation, Tips, tricks och inspiration, Anatomi och passform.

Plats och datum:
Vid förfrågan - kontakta din säljare
Tid: kl. 9.00 - 17.00
Pris: 3 995:- /pers
Antal deltagare: max 8 personer
I priset ingår lunch, fika och docka.

Verktyg att ta med:
• Fön med munstycke
• Sax
• Klippkam
• Sektioneringsclips
• Vattenflaska
• Denmanborste eller liknande
• Plattång

Övriga kurser

Digital utbildning

Sociala Medier - nybörjare

Här går vi igenom hur Instagramappen fungerar, vad du ska tänka på när du startar ett konto, inställningar, profil, händelsehöjdpunkter, hur du skapar ett inlägg med bilder och hur story och reel fungerar. Ladda ner appen “TEAMS“ till din mobil. Via dator behöver du bara följa en länk från din mail. Klicka på länken när kursen startar så guidar vi dig genom utbildningen.

Datum:
2 september, 4 oktober och 7 november
Tid: kl. 9.00 - 10.00
Pris: Kostnadsfritt

Sociala Medier - van användare

Här går vi igenom hur Facebook och Instagrams algoritmer fungerar, hur du optimerar dina inlägg, tips på vad du kan göra och tänka på för att växa i sociala medier. Ladda ner appen “TEAMS“ till din mobil. Via dator behöver du bara följa en länk från din mail. Klicka på länken när kursen startar så guidar vi dig genom utbildningen. För att kunna tillgodogöra dig kursen fullt ut är det viktigt att din salong redan har ett aktivt Facebook-och Instagramkonto för företag.

Datum:
19 september, 25 oktober och 25 november
Tid: kl. 9.00 - 10.00
Pris: Kostnadsfritt

Jennie Ekstedt har arbetat med marknadsföring, grafisk- och digital kommunikation i över 15 år - och med sociala medier sedan det lanserades för företag. Utbildad Social Media Manager och arbetar sedan november 2020 på Kraft Group där hon ansvarar för företagets 11 varumärkens sociala medierkonton.