Kraft Group på plats 61 på Real Leaders lista

Stockholm 2021-01-13


Kraft Group har uppmärksammats av Real Leaders för sitt engagemang i hållbarhetsfrågor och utsetts till ett av världens mest engagerade företag när det gäller sociala- och miljömässiga utmaningar. Av 150 rankade företag kvalar Kraft Group in på en 61:a plats i Real Leaders Impact Awards 2021.

raft Group 61:a plats i Real Leaders Impact Awards 2021

Real Leaders är världens första företags- och hållbarhetsmagasin med målsättning att inspirera företagsledare att bli bättre och hållbarare för att i sin tur skapa en bättre värld.

- Vi är otroligt stolta att vårt hållbarhetsarbete uppmärksammas internationellt. Att få hamna på samma lista som stora och välkända företag som tex Tesla, Patagonia eller Danon är en ära. Även om vi vet att det inte finns något alternativ till det arbete som vi tvingar oss igenom är det underbart att få ett kvitto på att vi är på rätt väg, säger grundaren och styrelses ordförande Robert Kraft.

Hela listan över vinnarna i Real Leaders Impact Award 2021, klicka här.


Kraft Group är ett privatägt distributörsföretag inom den professionella skönhetsbranschen. Affärsområdet är den exklusiva B2B distributionen av 12 hud- och hårvårdsvarumärken i Sverige. Kraft Group driver även 4 egna, exklusiva hudvårdssalonger i södra Sverige under namnet Lenhud.

Koncernen, som ägs av Johan Kraft, Petra Kraft och Robert Kraft omsätter ca 120 mkr och anställer drygt 65 personer.

2016 förstärktes miljöfokuset och hållbarhet hamnade i centrum. Med inspiration av stora internationella företag gick Kraft Group igenom den noggranna processen att bli hållbarhetscertifierade genom B Corp och våren 2018 lyckades företaget med det. Idag är Kraft Group ett av drygt 3 700 företag i 150 länder som har B Corp status.
Hållbarhetsarbetet har fortsatt och målsättningen är nu att bli CO2 neutral senast 2030.